Zoek je een ontwerper? Brand los. Want een goed ontwerp begint met een goede vraag. (Of beter; met het verhaal áchter je vraag.) Dat help ik je graag inzichtelijk te maken. En als je wilt neem ik je mee in het ontwerpproces om je te verrassen met ideeën, schetsen en creatieve energie.

Ik ben Suseela Gorter, grafisch ontwerper, fotograaf, maar bovenal beelddenker. Goed in het vertalen van een verhaal naar een visuele vorm. Dat kan van alles zijn; een logo, boek, relatiegeschenk, advertentie, ellenlange fotowand, print op vloerbedekking, etc. Heel verschillende uitingen met één overeenkomst: ze dringen door tot de kern. Ik zoek graag net zolang tot de vorm de essentie van jouw verhaal blootlegt.

Mijn eindproducten liggen net zo ver uiteen als mijn opdrachtgevers. Ik werk zowel voor grote als kleine en voor commerciële als non-profit organisaties. Voor grotere projecten heb ik vaste samenwerkings-verbanden met mijn favoriete marketingbureau’s, tekstschrijvers, websitebouwers, filmmakers en industrieel ontwerpers. Dus de flexibiliteit van een onafhankelijk ontwerper en de draagkracht van een veelzijdig bureau.

Naast werk in opdracht, maak ik ook vrij werk. Ik bedenk, ontwerp en produceer interieurprodukten zoals de Flat Flowers en de Wanted Wheels. (o.a. verkrijgbaar bij Guggenheim in Bilbao, MoMA in San Fransisco, Rosanna Orlandi in Milaan).

Kennis maken? Stevig potje brainstormen? Bel, mail, schuif aan. Koffie en thee is zo gezet en er slingert altijd wel ergens een reep extra puur.

Opdrachtgevers: Uitgeverij Querido, Meulenhoff, De Bezige Bij, De Geus, Contact, VPRO, Vrije Universiteit Amsterdam, T-Mobile, Nuffic / Study in Holland, Astmafonds, Damen Shipyards, Van Gogh Museum, World Population Foundation, Friesland Campina, Bakker Hillegom, Geldersch Landschap en Kasteelen, Insula Dei, Zaai Marketing Advies, By Gitte Handmade, Hortus Magnificus, Harold Nabuurs, Aanpakken in de zorg, Katharos, Halewijn Juridisch Advies, Gebr. Gorter Logistiek

Opleidingen: Academie voor Art Direction & Design Amsterdam  + NIMA A  (Afgestudeerd 1993)  / Hogeschool voor de Kunsten Arnhem / ArtEZ (Grafisch Ontwerpen – Afgestudeerd 1997) Sinds 1997 zelfstandig ontwerper / fotograaf vanuit Arnhem