Diversen


Buro Bogaarts
Foto voor groot akoestisch paneel. De diverse tinten wit, grijs, caramel en aubergine komen terug in het interieurontwerp.

 

 


Park De Hoge Veluwe / 3d kaarten
Het 3D effect is op beeldscherm niet zichtbaar, in werkelijkheid beeldschoon. Serie van 16 lenticulaire 3d kaarten van dieren die op de Hoge Veluwe leven. (Bij uitzondering niet mijn fotografie, maar die van Wim Weenink – groot liefhebber van zijn werk!)

 

 

 

 

 


Stichting ‘Geef Haar Een Kans’ / Affiches, landelijke abri campagne
Stichting ‘Geef Haar Een Kans’ wil het bestaan van hoofdhuidkoeling bekender maken. Want door chemo hoef je niet altijd haar te verliezen. Mijn eerste concept werd heel enthousiast ontvangen door de opdrachtgever, maar na onderzoek bleek dit beeld toch te indringend. Vervolgens kwam ik na gesprekken met ex-patiënten tot een nieuw beeld waarmee de boodschap heel sec wordt overdragen. Concept + ontwerp + fotografie. (Onderzoek; Verse Peper / Diane Siemelink)

 

 

 


Nederlands Architectuur Instituut / Affiches
Een manifestatie over cultuur, architectuur en stedenbouw.
Beschouwingen vanuit diverse culturen.

 

 

 


ArtEZ afstudeerproject / Affiches
In 1997 was er vrijwel geen aandacht voor vrouwenbesnijdenis. Serie van 4 affiches, waarbij ik metaforische beelden gemaakt heb i.p.v. letterlijke en shockerende fotografie te gebruiken. Enerzijds omdat er in die tijd in het straatbeeld al zoveel visueel geweld was. (Denk aan de Benneton campagnes). Anderzijds omdat je niet hoeft te schreeuwen om gehoord te worden. Laat het bewustmakende effect maar plaatsvinden in het hoofd van de kijker.

 

 

 


Sarah Walder / CD ontwerp
Sarah heeft voor haar cd Cello Trip gewerkt met een loopstation. Hiermee worden korte geluidsfragmenten met regelmaat herhaald. Vandaar ook de herhaling van Sarah op de cover.

 

 


Fair Trade & Dévelp / Verpakkingsontwerp
Rust en zuiverheid.

 

 


FNV / Brochure
Binnen de regels van de huisstijl toch tot een speelse brochure komen.

 

 

 


Gebr. Gorter Logistiek / Campagne
Opdracht; bedenk iets waardoor duidelijk wordt dat de goederen die vervoerd worden met Gebr. Gorter onbeschadigd overkomen. (Wat niet zo vanzelfsprekend is in de transportwereld). Ik heb het bekende ‘Fragile / Handle With Care’ gewijzigd in ‘Handle With Gorter’. Dit gegeven heb ik doorgevoerd op oranje verpakkingstape, in de huisstijl, op de gevels en op de vrachtwagens zelf.

 

 

 


De ultieme Boomerang kaart / Conceptontwikkeling
Je kent ze wel, de Boomerang Freecards in café’s. Gratis ansichtkaarten met afbeeldingen van kunst en kunstige reclame. Ik bedacht deze Special Edition voor Boomang. Een ansichtkaart die aan beide zijden hetzelfde is; op de voorzijde staat namelijk een afbeelding van de achterzijde. Aan 2 kanten kun je schrijven en een postzegel plakken. De ontvanger kan dus op hetzelfde kaartje een antwoord naar je terugschrijven. Meer Boomerang kan niet.

 

 

 


Kunst Centraal / Signing Primair Onderwijs provincie Utrecht
Kunst Centraal geeft vorm aan creativiteitsontwikkeling bij kinderen. Opdracht; ontwerp een signing waarmee basisscholen kunnen aangeven dat ze samenwerken met Kunst Centraal EN leg uit waarom creativiteit zo belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Samen met Nathalie Kuijpers heb ik een serie van 4 verhalende deurstickers gemaakt.

 

 

 


Saks Open / Flyers
Voor- en achterzijde. Elk jaar heeft andere kleurcombinatie.

 

 

 


Universiteit Wageningen / Horti Fair Expo Beijing
I.s.m. met Robbert Kamphuis. Studentchallenge; ‘Urban Greenhouses & the Future of Food’. Een Nederlands paviljoen op de Hortifair in Beijing, om de 8 beste ontwerp inzendingen van de wereldwijde student challenge te presenteren. Aan ons de vraag een presentatievorm te ontwerpen die een 3d sfeer heeft, zonder gebruik te maken van een 3d printer. D.m.v. eenvoudige ingrepen (spiegels, pop-up technieken etc.) hebben we op speelse wijze een 3d sfeer gecrëeerd. Foto’s zijn detailopnames van veel groter geheel.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer projecten