Boekontwerp

Je hoofd te lijf van Karin Karis beschrijft de rol die het lichaam speelt om ‘in sync’ te komen. Een helder, krachtig en inspirerend boek – wat ik in verschillende lagen in de vormgeving heb laten weerspiegelen. Achterin het omslag is een notitieschrift meegenaaid. Met knaloranje garen. (Detail dat eigenlijk geen detail meer is…)

Eindexamencatalogus Academie voor Bouwkunst Rotterdam
Voor deze uitgave heb ik een font ontworpen dat uit horizontale en verticale ‘stenen’ bestaat.
De bladspiegels worden steeds bepaalt door de namen van de architecten; de vorm van hun naam leidt tot een persoonlijke bladspiegel. Om bij de foto’s de aandacht naar de vorm te laten gaan, heb ik gekozen voor zwartwit fotografie. En om extra diepte te geven, is het in 4 kleuren zwart gedrukt. Dus een zwartwit boek voor een fullcolour prijs… (Het duurde even eer de opdrachtgever overtuigd was…) Maar prachtig effect. Meer dan waard!

 

 

 

Literair tijdschrift Parmentier. Diverse jaargangen – i.s.m. Aagje Martens.

Never judge a book by its cover.
Wellicht dat dit klopt als je op zoek bent naar de liefde – maar in een boekwinkel gaat deze uitspraak niet op. Want het omslag speelt bij aankoop juist een grote rol; het prikkelt, maakt het nieuwsgierig, verleid het tot oppakken en lezen. En ik voeg daar graag nog een extra laag aan toe: een detail, dat pas gezien of begrepen wordt zodra je het boek gelezen hebt.

 

Een surrealistisch verhaal over een jonge astronaute met een vertekende en dubbele blik op de wereld.

Opdracht VPRO: Ontwerp een cover met als thema het IDFA.
Documentaire = werkelijkheid. Ja. Maar er zijn óók de kaders van de documentairemaker en de kijker. In dit beeld is zowel het shot als de omgeving zichtbaar. (Moeder en zoon in hun tuin van plastic bloemen. Ik ben 4x langsgegaan voordat ik hen mocht fotograferen. Ze hadden geen interesse in het eindresultaat, wel waren ze blij met de grote bos plastic bloemen die ik als dank had meegebracht.)

Roman over het leven van een jonge vrouw met een bipolaire stoornis.

Vertelling van een treinreiziger en zijn medepassagiers.

Een 5 minuten ontwerp voor het omslag van de Buitenkunst Zomer Schrijfbundel.

Museum Arnhem. Expositie van mijn boeken en fotografie. Omdat mijn boeken niet in een vitrine horen, heb ik een boekenkast gebouwd van boeken.

 

 

Meer projecten