Portret

Portretfotografie

Serie portretten Kim Reintjes, coach.

Of ik een verhalend portret van haar wilde schieten. Natuurlijk. Dat is precies waar mijn hart en kracht ligt. Bij coach Kim Reijntjes wist ik al snel; deze vrouw ziet veel. Heel veel. En dat geeft ze je op heel heldere manier terug.

Portretfotografie

Serie portretten Pieter Dekker, Audiovisueel Architect

Natuurlijk kan ik een mooi portret schieten. Maar wat heb je aan ‘mooi’? Precies. Daarmee vertel je niet zo veel. Ik hou van de VERHALEN die mensen en bedrijven bij zich dragen. (En vooral van de verhalen die ónder die verhalen liggen.) Deze boven tafel krijgen en vertalen naar een goed visueel beeld. Daar ligt mijn hart. Daar ligt mijn kracht.

Een van mijn opdrachtgevers, Pieter Dekker, is audiovisueel architect. Twee middagen hebben we pratend doorgebracht. Zalig. Laagje voor laagje werd me duidelijk dat Pieter over een heel palet aan kwaliteiten beschikt. En een van die kwaliteiten komt overeen met die van een goed dirigent. Want met een luisterend oor en gevoel voor harmonie brengt Pieter de verschillende belangen van zijn opdrachtgevers bij elkaar. Hij is in staat om al die uiteenlopende meningen, die in alle toonhoogtes over tafel gaan, tot een mooie compositie te maken.

Voor elke kwaliteit van Pieter heb ik een apart portret gemaakt. (Dirigent / Schaker / Helikopterpiloot / Kers-op-de-taart-legger)

 

portretfotografie

Serie portretten Lisette Geel (Met dank aan Boutique Hotel Beekhuizen)

Bij portretfotografie besteed ik veel aandacht aan de keuze van de omgeving, omdat dit veel zegt over de geportretteerde. Lisette Geel vroeg me haar te portretteren. Lisette is zowel intuïtief als analytisch en doorziet de dingen snel. Voor haar portret koos ik dan ook een omgeving met deze elementen; GLAS (haar helderheid), NATUUR (intuïtie) en strakke ARCHITECTUUR (analytische vermogen, structuur). Natuurlijk is dit voor een kijker niet letterlijk uit de foto te halen. Maar zo geef ik d.m.v. de omgeving toch de juiste sfeer mee aan een portret.

Serie portretten voor RRI Verzekeringen / Adversa. ‘Verzekeren is een ambacht.’

Verzekeringsexperts kun je natuurlijk portretteren in pak, achter hun bureau. Bezoek een paar willekeurige sites van verzekeringsagenten en je ziet eigenlijk overal dezelfde portretfotografie. RRI verzekeringen benadert het verzekeringsvak echt als een ambacht. Maatwerk. Vandaar deze serie van 5 portretten die dit gevoel laten zien.

 

Sfeerfotografie Bureau Bogaarts

Fotograferen op feestjes. Wat een feest. Liefst fotografeer ik op grote afstand. Om zo ongezien net die momenten te vangen die ik anders niet te zien zou hebben gekregen.

 

Portretserie voor Aanpakken in Zorg en Welzijn

 

Portretten van Arnhemse ondernemers

Een portretfoto hoeft voor mij niet te imponeren. Liever een oprecht portret. Iets dat aan de werkelijkheid raakt. De shoots zijn vaak korte, mooie ontmoetingen.

 

Serie portretten van vrouwen naar mijn hart

 

Muziekfotografie / El Periquin

 

Theaterfotografie / BOT muziektheater

 

 

Uitgeverij Contact / Serie van 4
Ook tentoongesteld in Museum voor Moderne Kunst Arnhem.

 

Uitgeverij Meulenhoff

 

 

Uitgeverij Querido

 

 

 

 

Meer projecten